keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Kierrätystä

Olemme jo tehneet ostoksia. Rakentamisen ollessa käynnissä ei varmaankaan ehdi juosta edullisten ostosten perässä, vaan todennäköisesti kaasutellaan rautakauppaan ja takaisin. Antaaksemme muillekin inspiraatiota ja ideoita kierrätykseen rakentamisen ja sisustamisen suhteen, alla esimerkkitapauksia ja hintoja ostamistamme/sovituista kaupoista:


*allaskaappi, lavuaari, Oraksen hana käsisuihkulla, wc-istuin ja lasinen suihkuseinä yht. 75 euroa

*suihkukaappi, sis.sekoittajan 100 €

*Oras Vega 2003 suihkusetti sekoittajalla 38€

*Anttilan tavaratalon isoa, vanhaa lattialaattaa, myyjä sanoi, ettei halvemmalla saa mistään :D

*iso peräkärri 650 €

Kaikki ylläolevat ovat toimivia, siistejä pelejä, joita entiset omistajat vaan eivät enää tarvinneet tai kelpuuttaneet remontoinnin yhteydessä. Mutta meille ne käyvät! Esimerkiksi alakerran wc:n budjettina oli laskettu noin 500 € sisältäen altaan kaappeineen, hanan ja wc-istuimen. Nyt säästimme 425 €, ja pelivaraa jää enemmän muihin tärkeämpiin huoneisiin.
Ostamme myös harmaantunutta ja värivirheellistä lautatavaraa mm. telineitä varten, väliseiniin tiiliä ja mahdollisesti vanhaa kattotiiliä tuttujen kautta. Kaikenlaista rakennustavaraa kyllä löytyy, kun vain jaksaa kysellä ja pitää mielen avoimena.
Nykyisessä kodissamme on myös aika paljon käytettynä ostettua ja saatua tavaraa. On hienoa, että esineellä on jo tullessaan tarina kerrottavanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti